|
-
Бейшеналиева С.Т., Курманбекова Г.Т.
-
Бейшеналиева С.Т., Курманбекова Г.Т.
-
S.T. Beishenalieva, G.T. Kurmanbekova
-
КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА ПАТОГЕННЫХ И УСЛОВНО-ПАТОГЕННЫХ МИКРООРГАНИЗМОВ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ
-
АЗЫК-ЗАТ ПРОДУКТУЛАРЫНДАГЫ ПАТОГЕНДИК ЖАНА ШАРТТУУ-ПАТОГЕНДИК МИКРООРГАНИЗМДЕРДИН КУЛЬТУРАЛЫК КАСИЕТТЕРИ
-
CULTURAL PROPERTIES OF PATHOGENIC AND CONDITIONALLY PATHOGENIC MICROORGANISMS OF FOOD PRODUCTS
-
В работе изложены результаты исследования куль-ту¬ральные свойства патогенных и условно-пато¬генных микроорганизмов в пищевых продуктах. Патоген¬ные и ус-лов¬но-патогенные микроорганизмы в пищевых продук¬тах влияют отрицательно на здоровья населения.
Проведен микробиологический мониторинг пищевых продуктов. Выявлено, что в готовых кулинарных изделиях семейства Enterobacteriaceae, в том числе Proteus vul¬ga-ris, а в молочных продуктах семейства Enterobacteriaceae, Staphylococcus aureus.Установлено, что выросшая колония семейства Enterobacteriaceae на среде Эндо дает выпук¬лые слизистые колонии.
-
Жумушта азык-зат продуктуларындагы патогендик жана шарттуу-патогендик микроорганизмдердин культу¬ралык касиеттерин изилдөөнүн жыйынтыктары жазыл¬ган. Азык-зат продуктуларындагы патогендик жана шарт¬¬¬¬туу патогендик микроорганизмдер калктын ден-соо¬л󬬬¬гуна терс таасир тийгизишет.
Азык-зат продуктуларына микробиологиялык мони-тринг жүргүзүлгөн. Даяр кулинардык азыктардан En-tero¬bacteriaceae түркүмүнүн, анын ичинде Proteus vulgaris, сүт азыктарынан Enterobacteriaceae түркү¬мүнөн, Staphy-lo¬coccus aureus табылган. Enterobacteriaceae түркүмүнүн Эндо азык чөйрөсүндө өскөн колония томпок былжырлуу колонияны берери аныкталган.
-
The work presents results of study cultural properties pathogenic and opportunistic pathogen microorganisms of food products. Pathogenic and opportunistic pathogen mic¬ro¬or-ganisms of food products adversely affect the health of the population.
Microbiologicalmonitoring of food products. It was found that in the ready-made culinary products of the family Enterobacteriaceae, including Proteusvulgaris, and in the dairy products of the family Enterobacteriaceae, Staphyloco¬ccus aureus. It is established that the grown colony of the Enterobacteriaceae family on the Endomo environment gives convex mucous colonies.
-
микрофлора пищевых продуктов, патогенные и условно-патогенные микроорганизмы, куль¬ту¬ральные свойства, пищевые продукты.
-
азык-зат продуктуларынын микро¬фло¬расы, патогендик жана шарттуу патогендик микро¬организмдер, культуралык касиет, азык-зат продук¬ту¬ла¬ры.
-
microorganism of food products, pathogenic and opportunistic pathogen microorganisms, cultural proper¬ties, food products.
-
Бейшеналиева Салкын Турсуналиевна, Кыргызский госу¬дар¬ственный университет имени И.Арабаева, г.Бишкек, Кыргызская Республика, кафедра «Общей биологии и технологии ее обучения», кандидат биологических наук, доцент.
Курманбекова Гүлбүбү Токтосуновна, Кыргызско-Турец¬кий университет «Манас», доктор биоло-гических наук, профессор.
-
Бейшеналиева Салкын Турсуналиевна, И.Арабаев атын¬да¬гы Кыргыз мамлекеттик университети, Бишкек шаары, КР, «Жалпы биология жана аны окутуунун технология¬сы» кафедрасы, биология илимдеринин кандидаты, доцент.
Курманбекова Гүлбүбү Токтосуновна, Кыргыз-Түрк «Манас» университети, Бишкек шаары, КР, биология илимдеринин доктору, профессор.
-
Salkyn Beishenalieva, Kyrgyz state university by name of I.Arabaev, Bishkek, Kyrgyz Republic, Department of General biology and technology of its training, candidate of biological sciences, associate professor.
Gulbubu Kurmanbekova, Kyrgyz-Turkish Manas University, Bishkek, Kyrgyz Republic, doctor of biological sciences, professor.
Бейшеналиева С.Т., Курманбекова Г.Т. КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СВОЙСТВА ПАТОГЕННЫХ И УСЛОВНО-ПАТОГЕННЫХ МИКРООРГАНИЗМОВ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ. Наука, новые технологии и инновации Кыргызстана. 2018. №. 2. C. 116-119
|